Eken och Båtbyggarskolan säljs

Vimmerby kommun är på god väg att sälja både gamla servicehuset Eken i Vimmerby och Båtbyggarskolans fastighet i Storebro. Det framgår av ett förslag som läggs fram för en extra kommunstyrelse i kväll direkt innan samma ärende ska tas upp i fullmäktige.

Vimmerby2012-06-25 06:17

Föreslagen köpare är Anders Hermansson som ska betala fem miljoner för båda fastigheterna där han avser att starta ny verksamhet inom vårdsektorn.
Kommunen har fört diskussioner med intressenten Anders Hermansson under våren. Han har tidigare drivit vårdverksamhet i Vimmerby och är nu aktiv med vårdföretag i Hulttfreds kommun.
I de fastigheter kommunen nu avser att sälja planerar han att starta verksamhet inom LSS-omsorgen 2014, det vill säga för människor med funktionshinder.

50 nya jobb
Enligt kommunens kalkyl kan detta ge ett 50-tal nya arbetstillfällen.
Det är en betydande anledning till att kommunstyrelsen är positiv till att sälja de båda fastigheterna för fem miljoner kronor tillsammans. Trots att bara Eken värderats till mellan 5,3 och elva miljoner kronor.
Enligt förslaget som läggs fram för beslut i kommunstyrelsen och ett slutgiltigt beslut direkt efter i kommunfullmäktige är fastigheten i stort behov av renovering, något som i och med affären kommer att åligga köparen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om