Eken växer - på höjden

Om- och tillbyggnationen av servicehuset Eken i Vimmerby tar nu nya former. Istället för en tillbyggnad vid sidan av vill kommunen bygga uppåt med en tredje våning.

Servicehuset Eken ska byggas ut - men inte åt sidorna, utan uppåt. (Montage)

Servicehuset Eken ska byggas ut - men inte åt sidorna, utan uppåt. (Montage)

Foto:

Vimmerby2006-09-23 04:16

- Det blir både billigare och bättre på viset bedömer Britta Sterneland, c, ordförande i omsorgsnämnden som nu ställt sig positiv till det nya förslaget.
Redan i årets budget finns 23 miljoner kronor anslaget till en utbyggnad av Eken. Tanken var att bygga ut med nya lägenheter på den grönyta som finns norr om service. Sen skulle den gamla delen renoveras när de gamla kunde flytta över och bo i den nya delen.
Nu vill kommunen bygga på ett annat sätt. I stället för en tillbyggnad intill, ska det bli en våning till uppåt på den befintliga byggnaden.
På det viset tror sig kommunen kunna hålla ned byggkostnaderna och samtidigt också bevara grönområden kring äldreboendet.
- Det är något som länsstyrelsen finner är extra bra.
men för att bygga uppåt måste detaljplanen ändras. Det innebär också att alla grannar i området ska få säga sitt om ytterligare en våning på Eken.
- Vi är noga med att alla ska vara med också säga sitt, och grannarna kommer in i detaljplanearbetet, säger Britta Sterneland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om