Ekenplanerna överklagas

Flera grannar till kvarteret Eken i Vimmerby överklagar nu kommunfullmäktiges beslut om en ny detaljplan för området. Det är framför allt kommunens plan på att bygga en tredje våning på äldreboendet som inte accepteras av grannarna.

Vimmerby2007-06-28 07:12

Överklagandena kom in till Länsstyrelsen i Kalmar på tisdagen. Där markerar flera av de närboende till kvarteret och äldreboendet Eken i Vimmerby att de inte alls är överens med beslutet som en ny detaljplan som fullmäktige fattade den 28 maj.
- Vi motsätter oss å det bestämdaste utbyggnad av befintliga hus och höjning av dessa till tre våningar, vilket skulle innebära en mycket försämrad boendemiljö för oss, skriver ägarna till en av grannfastigheterna.
- Jag anser att föreslagen möjlighet till en påbyggnad med en våning till totalt tre våningar med för ökad insyn till vår fastighet, skriver en annan granne i sitt överklagande.
Vår tidning har tidigare redogjort för den utbredda kritik som finns bland de boende i området mot kommunens planer att ändra detaljplanen så att det blir möjligt att bygga på äldreboendet med en tredje våning.
Kommunen vill hellre göra det för att få fastigheten bättre anpassad till omorgsorganisationens behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om