Elcyklar ger hemtjänsten extra fart

Hemtjänstens elcyklar går varma - även mitt i vintern.
- Dubbdäcken biter bra. Elcykel är ett jättebra alternativ som sparar tid, miljö och dessutom ger bra träning, säger Malin Davidsson, vårdbiträde i hemtjänstgruppen i Vimmerby stad, där elcyklarna är populära.

Vimmerby2014-02-07 07:29


När enhetschef Monica Johansson tog initiativet till att köpa in två elcyklar för tre år sedan visste hon inte hur väl det skulle slå ut bland personalen i Vimmerby stads hemtjänst.
- Men det gick verkligen jättebra, och cyklarna är så populära att att vi redan från början fick införa principen "först till kvarn". I somras köpte vi in två till. De underlättar. Många har ont i benen och tycker att det är skönt att slippa trampa tungt i backarna, en del har inte körkort - och så är det ju inte minst ett bra miljöalternativ, säger hon.

"Lätt och smidigt"
Hemtjänstpersonalen är en del av den kommunala organisationen som ofta är i rörelse. De kör fram och tillbaka mellan brukare och hemtjänstens lokal, får göra akuta utryckningar på larm och till Apoteket. Av de 45 som jobbar i gruppen Vimmerby stad använder merparten elcykel. Somliga mer, andra mindre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om