"Elever har med sig vapen till skolan"

Ett skyddsombud på en skola i Vimmerby kommun har slagit larm om allvarliga arbetsmiljöproblem. I en klass har elever haft vapen med sig till skolan och personalen får "dagligen utstå kränkningar, hårda ord och diverse mycket otrevliga ord" skriver skyddsombudet i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Foto: Arbetsmiljöverket

Vimmerby2018-02-13 16:07
Personalen har larmat om att det inte står rätt till i klassen sedan i september förra året. Skyddsombudet lämnade strax före jullovet in en så kallad 66a-anmälan till arbetsgivaren och ett möte bokades in i februari, men det ställdes in på grund av sjukdom.
Elever i klassen har haft med sig vapen till skolan och personalen har fått utstå dagliga kränkningar. Nu har det gått så långt att de som jobbar med den aktuella klassen inte vill komma till jobbet. "Går man till jobbet är det med en klump i magen. Vad ska hända idag? Vad ska jag bli kallad idag?", skriver skyddsombudet, som nu vänder sig till Arbetsmiljöverket.
Enligt arbetsmiljölagen ska en arbetsgivare omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder. Om skyddsombudet inte är nöjd med beskedet kan han eller hon lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om