Elever utan frukost efter skolinbrott: "Blir så ledsen"

På den ena skolan blev elever utan frukost. På den andra har flera datorer stiulits. Inbrott och stölder har upptäckts på ytterligare två skolor i Vimmerby.

Två nya stölder har upptöckts på skolor i vimmerby. Polisen tror att även de kan höra ihop med de nycklar som stuits i Vimmerby i helgen.

Två nya stölder har upptöckts på skolor i vimmerby. Polisen tror att även de kan höra ihop med de nycklar som stuits i Vimmerby i helgen.

Foto: Anders Törnström

Vimmerby2020-05-19 12:00

– Vi har många elever som äter sin frukost under förmiddagarna, på måndagen kunde vi inte ha öppet, säger Josephine Svensson, rektor på AL-skolan.
 

Där har tjuvar tagit sig in på hittills okänt sätt i helgen. I cafeterian ska de ha de brutit upp flera köksskåp och stulit glass och godis. De ska även ha också kommit över en mindre växelkassa.

– Man blir så ledsen. Besviken personal och besvikna elever. Vi har många elever som äter sin frukost under förmiddagarna och på måndagen kunde vi inte ha öppet. Vi fick lägga ned mycket tid och är oroliga för fler inbrott då det skett två med relativt kort mellanrum, säger Josephine Svensson, rektor på AL-skolan.

Någon gång mellan torsdagen och måndagen ska okända gärningspersoner ha tagit sig in på Vimarskolan i Vimmerby. Där ska tre datorer ha stulits. Det finns inga brytmärken eller något annat som avslöjar hur tjuvarna tagit sig in. 

Det är samma tillvägagångssätt som skett vid ett inbrott i skolan i Storebro, där polisen misstänker att stulna nycklar används. Där stals 20 datorer i helgen.

Polisen befarar att det finns ett samband med de nycklar som ska ha stulits i en bil i Vimmerby i helgen.

– Man kan nog tänka sig att det finns ett samband. Det är oklart hur tjuvarna tagit sig in på samtliga skolor. Det finns inga brytmärken eller något sånt, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Vi söker även företrädare för Vimarskolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!