Elevernas bidrag till ungdomens hus

Utbytet mellan ungdomar i Vimmerby och Mukono i Uganda fortsätter. Nyligen var en delegation från Vimmerby i Mukono och kunde bland annat konstatera att Mukono-ungdomarna redan tagit efter idéen med UF-företag.

Vimmerbyungdomarna lämnar över de insamlade pengarna till ungdomsrådet och borgmästaren i Mukono.

Vimmerbyungdomarna lämnar över de insamlade pengarna till ungdomsrådet och borgmästaren i Mukono.

Foto:

Vimmerby2012-04-03 06:18


- De inspirerades av vår modell med UF-företag och åkte direkt hem och startade ett kooperativt företag med inriktning mot underhållning, konferenser och fester, berättar Vimmerbyungdomarna Veronika Lindebrand, Sara Bonds och Dennis Andersson som var med på den senaste resan till Uganda och Mukono.
Nu känner Vimmerbyeleverna en viss press att dra igång ett företag.
- Entreprenörskap är en del av utbytet, och ungdomarna i Vimmerby och Mukono triggar varandra på det här sättet, säger Therese Jigsved, som är en av de tjänstemän i kommunen som arbetar med utbytet med Mukono som drivs inom ramen för Sida och stöds med pengar från statliga ICLD.

Ungdomshus
Det nuvarande projektet sträcker sig över två år och består av två delar, en med inriktning demokratiutveckling och ett med inriktning på ungdomar där utevcklingen av ett ungdomens hus i Mukono är ett konkret mål.
- Vi bidrar med erfarenheter och idéer från arbetet med allaktivitetshuset i Vimmerby, men inga pengar, säger Peter Högberg, S, som var den ende politiker som var på på den senaste resan till Mukono.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om