Elpriser slår hårt mot camping – stänger butik

Höga elpriser sätter stopp för Vimmerby campings obemannade butik.

Under tiden som den obemannade butiken håller stängt kommer ägarna passa på att bygga om butiken.

Under tiden som den obemannade butiken håller stängt kommer ägarna passa på att bygga om butiken.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-09-01 06:00

Med en oro för de höga elpriserna i höst och vinter väljer Vimmerby camping att stänga ner sin obemannade butik från mitten av september. Även vintercampingen kommer att påverkas av de stigande priserna.

– Hur gärna vi än vill behålla servicen för Nosshultsborna och kanske den som jobbar nattskift och vill ha sig en kvällsmacka, så är det inte hållbart för oss att göra det i vinter, säger ägaren Hampus Thorstensson och fortsätter:

– Butiken ska tjäna sina pengar på sommaren och sedan ska det fungera som en service på vintern. Vi gjorde ett underskott under vintern i fjol, men det är något som vi har räknat med att det ska vara under vintertid. Fjolårets underskott kan vi gångra med åtta för den här vintern.

undefined

Inför vintern kommer det också att göras åtgärder för att klara de höga elpriserna. Långliggare som bor året runt på campingen kommer att få betala en större peng.

– Den kostnaden för att ha igång servicehus och så vidare sticker också iväg ganska markant. Så vi har fått göra en ganska kraftig prisjustering för just vintercamping.

Butiken förväntas att öppna igen under påsken nästa år. Hampus Thorstensson berättar att den har varit uppskattad av många.

– Det har varit jättebra, fantastiskt bra skulle jag säga. Dels är det många som är intresserade av att testa på tekniken med att gå och handla helt utan att träffa personal. 

– Sedan vet vi att det är många som framförallt har känt den här pandemirädslan och då har det varit ganska skönt att gå och handla utan att det är någon där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!