– Den betyder mycket för oss, så det måste de bara skaka fram pengar till, säger Elsa Antonsson, 99 år, som spelat nästan alla fredagar sen 2007.
– Bara jag varit kry och i ordning så, säger hon.
Exakt hur länge fredagsbingon hållit på eller hur den kom till är det ingen som riktigt vet. Inte mer än att det var med ideella krafter.
De senaste åren har en extratjänst, finansierad via arbetsförmedlingen, varit avgörande för att de två timmarna med bingo och fikastund har fungerat.
Den sista maj upphör extratjänsten och med det också bingon.
– Det finns ingen som kan ta över. Andra extratjänster har sina aktiviteter och kommunen har inga pengar att skjuta till, säger Slavica Forzelius, som haft extratjänsten som nu upphör.
– De tycker det är så roligt att spela och sen dricka kaffe och prata en stund. Det är ofta 15–16 personer som är med, säger hon.
Det är inte bara boende på Vidala som kommer till bingon. Även andra som bor ute i samhället är gärna med. En av dem är Einar Andersson.
– Bingon är populär och det är roligt att komma hit och träffa de andra, säger han.
Han bor kvar i sitt hus sen han blev änkling.
Att bingon är hotad är en nyhet för honom.
– Jasså, ja det blir nog inte alls populärt. Det är många som tycker om det här, säger han.
Varannan vecka brukar han vara bingoropare. Den här gången ropar Birgitta Andersson. Hon är pensionär som tidigare jobbat många år på Vidala. Nu hjälper hon till vid bingon i bland.
– Det här är en riktig guldkant, gemenskapen är viktig, vi får åka in och demonstrera om det behövs, säger hon.
Verksamhetschefen för kommunens äldreomsorg, Karin Holmgren, förklarar att det finns aktiviteter för äldre åtta gånger i veckan på åtta olika ställen i kommunen. På Vidala är det på onsdagar.
– Vi har inte för avsikt att förändra intervallerna på våra träffpunkter, kommenterar hon i ett mejl.
Men bingon är inte en av de kommunala aktiviteterna, utan är nu beroende av extratjänsten som försvinner.
Finns det någon möjlighet att kommunen kan gå in och täcka upp för extratjänsten så att bingon kan bli kvar?– Vi har inga pengar att gå in med och om vi skulle styra om arbetstid, varifrån ska vi då ta det? Det här är ingen kommunal aktivitet och extra tjänsterna har gett lite bonus i verksamheterna. Vi kan bara hoppas att det finns ideella krafter som kan ta vid, säger Lars Sandberg (C) ordförande i socialnämnden.
Det skulle förstås vara bingo för Elsa och alla de andra i Södra Vi som annars bara har två bingoträffar kvar.