Elva miljoner till IT-sam - hittills i år

I fjol kostade medlemskapet i IT-sam Vimmerby kommun drygt tolv miljoner kronor. Budgeten för i år ligger på 14,9 miljoner. Under årets åtta första månader har 11,2 miljoner förbrukats.

Vimmerby2013-09-18 06:20

Det visar siffror som kommunens ekonomikontor tagit fram för vår tidnings räkning.
- Man ska veta att IT-sam är mer än bara IT och datorer. Här finns exempelvis en arkivtjänst, som vi hade i egen regi förut. Det har också varit en hel del kostnader som hör ihop med att Vimmerby är nyinkommen medlem, säger Micael Glennfalk, M, i en kommentar.

Tolv miljoner år ett
Vimmerby kommun blev fullvärdig medlem i förbundet 1 juli 2012, men genom ett avtal hanterade IT-sam kommunens IT-avdelning redan under första halvåret i fjol.
För det betalade Vimmerby kommun totalt 12 155 000 kronor under 2012.
Det avser både grundavgiften och de övriga kostnader som tillkommer enligt det avtal kommunen och förbundet har tecknat.

Mer än budget i år
Grundavgiften till IT-sam är enligt kommunens budget 7,8 miljoner kronor. De pengarna går främst till kommunövergripande verksamheter och till IT-sams administration.
Andra tjänster och service betalar kommunen utifrån principen att IT-sam gör inköp, installationer och driftservice av olika system och tar en hyra som motsvarar den samlade kostnaden för det.
Sammanlagt har Vimmerby kommun budgeterat 14,9 miljoner kronor för IT-sam för 2013.
Efter årets första åtta månader har 11,2 av dom förbrukats, enligt de uppgifter vår tidning fått från t.f. ekonomichef Håkan Ilestrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om