Emilia ska testa fjällvärlden för STF

Svenska Turistföreningen, STF, har sökt unga testpiloter som ska hårdtesta och utvärdera den svenska fjällvärlden i sommar. Emilia Johansson från Vimmerby är en av 300 som valts ut av mer än 2 000 sökande.

Vimmerby2014-03-28 07:33


Under fyra veckor i sommar ska 300 utvalda ungdomar mellan 17-25 år testa utbudet i svenska fjällvärlden för STFs utvecklingsprojekt Get Real. Uppgiften för ungdomarna är att ta reda på vad som måste till i dagens fjällvärld för att attrahera fler unga. Lederna och övernattningsstugorna har inte ändrats nämnvärt under de senaste 70 åren, då fjällturismen skapades för den tidens besökare och deras intressen.

Lite variation
STF tycker att det saknas målgruppstänk i väglöst land och att utbudet ser likadant ut i alla fjällområden och är detsamma för unga besökare som för pensionärer, barnfamiljer och äventyrare. De statliga lederna, ca 550 mil, går oftast kortaste vägen mellan övernattningsställen. Samma ledsystem skall nyttjas av alla oavsett om besökarna skall åka skidor, vandra, cykla, springa eller åka skoter. Det ger litet utrymme för variation i aktiviteterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om