Emma Helge är ett superfan av ALV: "Det är magiskt här"

16-åriga Emma Helge kan vara en av Vimmerbys mest hängivna ALV-besökare. Förra året besökte hon temaparken inte mindre än 77 gånger och i år ska hon jobba där hela sommaren.

"Det blir ingen riktig sommar utan ALV", säger Emma Helge som spenderar så mycket tid som möjligt i parken.

"Det blir ingen riktig sommar utan ALV", säger Emma Helge som spenderar så mycket tid som möjligt i parken.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-05-18 18:00

Emma Helge brukar lite skämtsamt säga att hon har växt upp i parken och sanningen är att hon har varit här varenda sommar sedan hon föddes.

– Det började med att min mamma gick hit med mig och min storebror och sedan har det bara fortsatt. Det är ingen riktig sommar om man inte får komma hit, det är helt magiskt att vara här, säger Emma Helge. 

Storebror Daniel fick jobb som barnskådespelare på ALV under ett par år och 2019 var det Emmas tur att stå på scen i parken, då som Annika i Pippi Långstrump. 

– Det är det roligaste jag har gjort! Då fick jag chansen att ge tillbaka det som andra skådespelare gett mig när jag varit här som liten, det var väldigt speciellt. Det bästa med att vara skådespelare var mötet med barnen.

Förra året var hon på Astrid Lindgrens värld hela 77 gånger, på sommaren och under höstlovsveckan. 

– Jag vet nog ingen som har varit här lika många gånger på en säsong, säger hon.

Nu i sommar är Emma tillbaka och jobbar igen i parken, men i en helt annan roll. Hon kommer att arbeta på olika restauranger och caféer.

– Det känns väldigt kul att få komma tillbaka och jobba igen och lära känna nya människor. Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till att besökarna får en så bra upplevelse som möjligt. I framtiden skulle det också vara jätteroligt att få jobba här som vuxen skådespelare.

Bland alla miljöer som finns i parken är Pippi den som ligger henne varmast om hjärtat. 

– Jag har ju tittat väldigt mycket på Pippi och även spelat i den miljön. Men jag tycker också väldigt mycket om Bröderna Lejonhjärta.

Vad säger din familj och kompisar om att du är här så mycket?

– Min familj gillar också att vara här, men kanske inte lika ofta som jag. Mina kompisar tycker nog att det är lite sjukt att jag är här så mycket, men de är oftast med också, vilket är jättekul. Man blir aldrig för gammal för den här parken, det finns något för alla, säger Emma.   

Vad är det som är så fantastiskt med parken?

– Alltså, jag tycker verkligen om bemötandet man får från människorna som jobbar här, man får verkligen en connection med dem även om man är lite äldre. Och att barnen får känslan av att allt är på riktigt. 

Vad har du för tips till dem som funderar på att söka jobb här?

– Bara sök! Jag fick söka fem gånger innan jag fick en roll, så man får inte ge upp. 

Emma Helge hade rollen som Annika i Pippi Långstrump 2019. I sommar kan hon istället vara publik under sina lediga dagar.
Emma Helge hade rollen som Annika i Pippi Långstrump 2019. I sommar kan hon istället vara publik under sina lediga dagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!