Emma älskar sin bil: "Saknar den hela tiden"

Från det att Chevrolet Impalan parkerades i vinterförvaret i oktober förra året har Emma Qvist väntat på att få köra ut pärlan igen. Nu är det äntligen dags att cruisa på vägarna.

Att åka med sin Chevrolet Impala -63 kombi är något som Emma Qvist alltid längtar efter.

Att åka med sin Chevrolet Impala -63 kombi är något som Emma Qvist alltid längtar efter.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-04-18 20:00

– Man saknar den hela tiden, man vill åka jämt, säger Emma Qvist.

Under påskhelgen blev det till slut dags att ta ut den röda bilen av märket Chevrolet. Men någon egentlig procedur när hon plockar fram bilen efter vintervilan har hon inte.

– Jag brukar byta olja och oljefilter men det har jag inte hunnit med än. Men det gäller att kolla att det finns olja i innan man startar. Jag dammsuger ur den och tvättar den, det måste man. De blir ju skitiga när de står. 

undefined
På en parkering på bilträffen Power Big Meet fick Emma Qvist syn på bilen för första gången.

Första turen för året med bilen blev en sväng genom stan tillsammans med familjen, även om de brukar föredra att åka ut på landsbygden.

– Vi är kanske jättelustiga, men vi åker gärna ut på landsbygden och på småvägar. 

Hennes sambo är också intresserad av amerikanare och har flera stycken. Om deras son på ett och ett halvt år ska få samma intresse får framtiden utvisa, men i nuläget får han hänga med och sitta i framsätet när mamma och pappa är ute och åker.

– Vi har en bilbarnstol i varje bil. Vi vill inte känna att det ska vara något bök att kunna ta bilen och åka iväg, så då får det vara en bilbarnstol i varje, förklarar hon och skrattar. 

undefined
Emma Qvist och familjen åker gärna småvägar ute på landsbygden när de ska ut och köra.

Den nu 27-åriga Emma Qvist blev som 21-åring ägare till sin första amerikanska bil och valet föll på den röda Chevrolet kombin som hon nu drygt sex år senare fortfarande kör runt i.

– Jag skulle inte ha köpt en bil egentligen, men så var vi på Power Big Meet i Lidköping och den stod där på en parkering och såg fantastiskt fin ut. Jag sa till min sambo ”den där ska jag ha”. Sen kom bilen ut på Blocket en tid senare, så jag skulle bara ha den.

De åkte upp till Mora för att titta på bilen, men åkte därifrån tomhänta. 

– Vi bestämde oss för att vi skulle leta efter en annan bil. Men jag ångrade mig så vi åkte upp två eller tre veckor senare och köpte den i alla fall.

undefined
Emma Qvist har varit intresserad av bilar i hela sitt liv.

Emma Qvist har haft ett intresse för bilar så länge hon kan minnas. Det visar sig också i arbetslivet där hon arbetar med att sälja reservdelar.

– Det är bilar på jobbet, bilar hemma och bilar överallt. 

Vad är det som är så speciellt med amerikanska bilar?

– Det går inte att jämföra en amerikansk bil med en bil idag. Det är andra färger, andra former, de är stora, man åker skönt oavsett om den är från 30-, 40-, 50-tal. Det går bara inte att jämföra. 

En lite annorlunda instrumentbräda mot hur de ser ut på bilar som produceras idag.
En lite annorlunda instrumentbräda mot hur de ser ut på bilar som produceras idag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!