En 200-rummare

Ett hotell med närmare 200 rum. Bad både inomhus och utomhus. Dessutom unika möjligheter till handel, lek, forskning och konferenser. Allt inom begreppet Astrid Lindgrens anda.

Överens om tagen. Mikael Ahlerup, ALV och Daniel Stenbäck, Choice Hotels tar i hand för det gemensamma målet att etablera ett jättelikt hotell med badanläggning och andra attraktioner vid ALV i Vimmerby. Foto: Janne Strömsten

Överens om tagen. Mikael Ahlerup, ALV och Daniel Stenbäck, Choice Hotels tar i hand för det gemensamma målet att etablera ett jättelikt hotell med badanläggning och andra attraktioner vid ALV i Vimmerby. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2007-04-27 06:10

Våren 2010 hoppas Choice Hotels, Sveafastigheter och ALV att anläggningen i Vimmerby kan öppnas.
- Framför allt vill vi skapa en anläggning som lockar besökare året runt. Ett vanligt hotell räcker inte, utan vi vill ha något utöver det vanliga, säger Daniel Stenbäck, direktör för Quality Resort Norden, som ingår i Nordens ledande hotellkedja, Choice Hotels Skandinavia AS.
Bolaget har tillsammans med Sveafastigheter AB och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby skrivit ett "Letter of intent". Där är parterna skriftligen överens om ambitionen att tillsammans etablera ett stort hotellkomplex i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
- Vi är mycket glada över att vi nu kan ta ett stort steg för ett hotell och det är också en nyckel för att ALV ska kunna bli ett besöksmål också utanför sommarsäsongen, säger Mikael Ahlerup.
- Jag är också särskilt glad att det är just Choice Hotels och Sveafastigheter AB som är med oss när vi nu tar det här steget, säger han.
- ALV är ett mycket spännande och framgångsrikt koncept som ännu inte nått sin fulla potential. Med det här samarbetet kommer vi förhoppningsvis att etablera ett hotell och öppna dörrarna för andra spännande utvecklingsmöjligheter, säger Johan Knaust, finanschef på Sveafastigheter i en kommentar.
Hur stort hotellanläggningen är tänkt att bli och vad den exakt kommer att bestå av mer än själva hotelldelen är ännu inte klart. Det är bland annat det parterna nu ska jobba vidare med.
- Vi har flera spännande spår att jobba vidare med när det gäller att hitta attraktioner och komplement till ALV:s utbud, men som samtidigt ligger i linje med Astrid Lindgrens anda, säger Daniel Stenbäck.
Han nämnder flera tänkbara områden.
- Handel är en stark trend i dag, och här finns det aktörer som är mycket intresserade att vara med framöver, äger han.
Vilka de aktörerna är, vill vare sig Daniel Stenbäck eller Mikael Ahlerup gå in på i dag.
Men enligt vad vår tidning erfar finns en svensk världskoncern med bland de aktörer som förekommer i samtalen.
Men det är ingen som vill bekräfta några sådana uppgifter.
Mikael Ahlerup säger dock att shopping med inriktning på barnkläder och barnmöbler finns med i diskussionerna, men utan att han nämner några som helst företagsnamn.

Skiss över hur det framtida hotellet vid ALV kan komma att se ut.
Skiss över hur det framtida hotellet vid ALV kan komma att se ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om