En 49-årig epok över – Vimmerbybutiken byter lokal

Familjeföretagets verksamhet har funnits i samma lokal på Storgatan i Vimmerby sedan starten 1972. På måndagen öppnade det på en ny adress.

På Västra Tullen i Vimmerby öppnade Rosins Pappershandel upp på måndagen.

På Västra Tullen i Vimmerby öppnade Rosins Pappershandel upp på måndagen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-02-21 15:30

Det är Rosins Pappershandel i Vimmerby som efter 49 år lämnar lokalen på Storgatan i Vimmerby och öppnar på Västra Tullen. Bakgrunden till flytten är att man vill ha bättre tillgänglighet.

– Det har inte varit optimalt att ha lager och butik på olika plan i den gamla lokalen och behöva springa i trappor med varor. I den nya lokalen blir det även enklare för kunder att parkera nära och hämta sina varor, säger Håkan Rosin som drivit företaget sedan 2003 då han tog över efter Per-Inge och Nils-Olof Rosin som startade verksamheten 1972.

Håkan Rosin hoppas att flytten ska bli en nytändning för både honom själv och företaget.

– Jag jobbar ensam sedan ett knappt år tillbaka, men får jag lite snurr på verksamheten i den nya lokalen är det inte omöjligt att jag anställer någon mer framöver, säger han.

Genom åren har företaget utvecklats från att vara en pappershandel som vände sig mycket till privatpersoner till att fokusera mer på företag.

– Numera är 70 procent av kunderna företag som köper kontorsmaterial och maskiner och den inriktningen kommer bli tydligare framöver, säger Håkan Rosin.

Känns det vemodigt att lämna centrum på något vis?

– Visst har det funnits med i tanken att man inte vill vara med och bidra till att det blir fler tomma butikslokaler i centrum, men i det här läget måste jag se till min egen verksamhet i första hand, säger Håkan Rosin.

Håkan Rosin har bytt lokal för Rosins Papoershandel efter 49 år.
Håkan Rosin har bytt lokal för Rosins Papoershandel efter 49 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!