En antik cirkel Àr sluten

Britt-Marie UngsÀter tog över antikhandeln pÄ Sevedegatan efter veteranen Olle Tengvall, pÄ dagen 50 Är efter att han öppnade sin första antikaffÀr. Nu har det gÄtt sex Är och Bitte Antikt flyttar hem till Ungstorp. Och den som tar över i lokalerna pÄ Sevedegatan, det Àr Olle Tengvalls antikhandlande son Ingemar, som ocksÄ börjar bli veteran vid det hÀr laget.- Jag vill ha lokalen, sÄ det var bara att slÄ till.

Vimmerby2013-06-24 06:27

Den hÀr historien har de inslag som vi ofta hÀnvisar till slumpen. Om inte Britt-Marie UngsÀters man Thorsten Äkt in till Olle Tengvall i stan för att köpa en bit sladd till en Strindbergslampa hade allt tagit en helt annan vÀndning. Men det gjorde han. Och Olle Tengvall, som vid det laget haft antikhandel i ett halvt sekel, varav de flesta Ären i BorgmÀstargÄrden pÄ Storgatan dÀr arbete och fritid hade vÀldigt flytande grÀnser, var pÄ mer Àn sÀljhumör.
- Du kan köpa alltihop, sa jag till Thorsten. Och sÄ blev det, sÀger Olle Tengvall.

BĂ„da gillar lampor
DÄ handlade det om lokalen pÄ Sevedegatan, dit Olle flyttat sin verksamhet Antik- och Varumagasinet nÀr han och hustru Eivor sÄlde BorgmÀstargÄrden 2002.
Britt-Marie UngsÀter och företrÀdaren Olle Tengvall delade samma passion.
- Intresset för lampor. BĂ„da har sĂ„lt tillbehör till lampor och det Ă€r fĂ„ som gör det i dag, sĂ„ jag har haft kunder frĂ„n Oskarshamn och Åtvidaberg och till och med ett lampmuseum i Tyskland, sĂ€ger Britt-Marie UngsĂ€ter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om