En blomma som behövs

På torsdag börjar Ayleen och Gabriel och deras kompisar att sälja årets Majblomma. En blomma som trots sina 100 år på nacken är minst sagt aktuell. - De sista åren har ansökningar om nödvändiga saker som kläder, vinterstövlar och glasögon ökat markant, säger Ingela Rosell i Majblommekommittén i Vimmerby.

Vimmerby2011-04-12 06:30

I år är den rosa och grön. "Snygg", tycker några av tjejerna i fyran på Frödinge skola som precis som så många andra låg- och mellanstadieelever ska börja med sälja majblommor den 14 april.
Förra året slog den totala insamlingen till Majblomman rekord i landet och sprängde 50-miljonerkronors- gränsen med en halv miljon.
Pengar som behövs. I Sverige finns mer än en kvarts miljon barn som inte har tillgång till det som räknas som självklart i dagens samhälle. Bidragsansökningarna till de lokala Majblommekommittéerna ökar och breven till Majblomman är ofta en sista utväg för familjer i en svår situation.
Mest ökade bidragen till nödvändiga men kostsamma saker som mat, glasögon och skor. På andra och tredje plats kommer bidrag till semester med familjen och att kunna få åka på läger och koloni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om