En "Boogie för benlösa"

Vad händer när funktionsnedsatta barn blir stora och ska ut i livet? Hur blir man bemött när man rullar fram istället för att gå?Frågeställningar som lyfts i Östra Teaterns pjäs "Boogie för benlösa" i höstens temakväll för anhöriga till tonåringar och unga vuxna med funktionsnedsättning.

Maria Lindström och Petter Billengren i Booige för benlösa, som spelas i  Vimmerby  på måndag. Temakvällen riktar sig främst till anhöriga till unga med funktionsnedsättning. Foto: Östra Teatern

Maria Lindström och Petter Billengren i Booige för benlösa, som spelas i Vimmerby på måndag. Temakvällen riktar sig främst till anhöriga till unga med funktionsnedsättning. Foto: Östra Teatern

Foto:

Vimmerby2013-10-01 07:13


När det handlar om stöd till anhöriga tänker man gärna på anhöriga till äldre, svårt sjuka. Men det finns också andra målgrupper, som kommunens anhörigkonsulent Cecilia Ragnar Karlsson är mån om att fånga upp, till exempel anhöriga till yngre personer (0-64 år) med funktionsnedsättning.
- I dag har vi en fungerande nätverksgrupp för anhörigstöd, där många viktiga parter engagerat sig och tillsammans försöker vi lyfta frågor och ordna temakvällar några gånger per år, säger hon.
Förra hösten ordnades en temakväll med fokus på det mindre barnet och dess familj. Nu, på måndag, är det dags igen och den här gången är det målgruppen kring tonåringar och unga vuxna som står i centrum.
Och man har valt att göra det i form av teater.
- När vi hittade "Boogie för benlösa" var vi eniga om att den satt som handen i handsken. Tanken är dessutom att vi efter pjäsen ska ha en diskussions- och frågestund och jag hoppas att vi kan fånga upp frågor vi kan jobba vidare med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om