En chans för Henry

Om tillit har har ett ansikte är det nog det som sitter under de enorma öronen på Sir Henry. Hans odds som spansk gatuhund var minst sagt usla. Nu lever han med guldkant hos Josefin Blom, kassör i nybildade föreningen HundRondellen.

Vimmerby2007-02-12 08:20

När Josefin Blom i Vimmerby är ute och rastar sin femåriga goldentik Maja och blandrashunden Henry är det många som hajar till. Vad är det för ras?
- Jag tycker att det är rätt kul att svara "golden"...
Vilka raser Henry, som egentligen heter Sir Henry, har i sig är höljt i dunkel. Om man i blandrassammanhang kan tala om både två-vägs och tre-vägskorsningar platsar han förmodligen in i klassen rondell.
Just sådana hundar dräller det av i världen. Alltför ofta oönskade, hemlösa och utlämnade till ett liv på gatan.
Men i nystartade ideella föreningen HundRondellen finns chansen för några av dem att få ett bra liv. De fyra eldsjälarna - utöver Josefin Blom i Vimmerby spridda i Mora och Skellefteå - har flera års erfarenhet av placering av övergivna hundar från en annan förening.
När verksamheten växte ur kostymen bestämde de sig alltså för att starta en egen förening, som nu placerar övergivna hundar från Spanien, men främst Portugal.
- Portugal därför att där har hundarna det verkligen eländigt, det finns inga organisationer som jobbar med det här och inga ekonomiska bidrag till hundhemmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om