"En Dag i taget" - bondpojken som blev bankdirektör

Hans förra bok blev utsedd till "Winner in Sweden" i Gourmand World Cookbooks Awards 2011. I sjunde boken närmar sig Dag Lennartsson något helt annat än golf, mat, whisky och Astrid Lindgren. Sig själv.
- Boken om mitt liv har varit väldigt rolig att skriva. Och fantastiskt vad man kommer ihåg när man börjar tänka!

Bondpojken från Småland som blev bankdirektör i Skåne. Dag Lennartsson föddes i Tjurstorp, Rumskulla,...

Bondpojken från Småland som blev bankdirektör i Skåne. Dag Lennartsson föddes i Tjurstorp, Rumskulla,...

Foto:

Vimmerby2014-07-01 06:42


Dag Lennartsson, född i Tjurstorp, Rumskulla socken och uppvuxen i Vimmerby, blev bankman. Jobben på olika banker har fört honom runt om i Sverige och han slutade efter 17 år som chef för Sparbanken i Trelleborg 1997. Då var han 60 och en ny karriär tog vid.

- Första boken var redan klar i huvudet, när jag slutade på banken. Jag har inte ångrat att jag såg till att ägna mig åt andra roliga saker i livet.
Sedan dess har han skrivit böcker om sina favoritämnen - golf, mat och whisky samt en om sin släkting Astrid Lindgren. Förra året spände hans dotter ögonen i honom och sa "nu vill jag att du skriver om ditt liv!"
Han var inte svårövertalad.
- Jag insåg hur roligt det hade varit om jag haft en pappa eller farfar som skrivit om sitt liv, så jag sa "ja" väldigt snabbt.
Han återkommer ofta till att skrivandet alltid, och inte minst denna gång, varit roligt. Men har du med något särskilt roligt från ditt liv i boken?
- Det allra roligaste vågar jag nog inte skriva om. Nja, skämt å sidan - min barndom var härlig och jag kommer ihåg väldigt mycket. Och en av de roligaste sakerna i mitt liv var när jag träffade min fru Gunnel, som jag aldrig hade klarat mig utan. Jag har med första kärleksbrevet, som jag skrev till henne när jag var 20 år. När jag provläste det för barnbarnen satt de bara och gapade och jag tycker nog själv att jag fick till det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om