"En direkt lögn från Glennfalk"

Felaktigheter och rena lögner. Brist på helhetsyn och bakgrundsförklaringar.Förre kommunalrådet Carl-Axel Centerstig och förre kommunchefen Staffan Forsberg reagerar starkt på de uppgifter som finns i en promemoria från nuvarande kommunalrådet Micael Glennfalk till kommunstyrelsen om flera olika kommunala avtal som de båda utpekas som ansvariga för.

Vimmerby2011-02-26 05:05

- Jag har överhuvudtaget inte varit inblandad i framtagandet av "industriavtalen", ändå framställs det som att jag skrivit avtal som orsakat kommunen kostnader på 50 miljoner. Det är direkt lögn, säger Staffan Forsberg.
Både han och Carl-Axel Centerstig säger att "industriavtalen" är komplicerade och att teknik- och serviceförvaltningen anlitade en extern VA-konsult från Växjö för att kommunens egen jurist inte ansåg sig ha rätt kompetens för den sortens processavtal det gäller. De markerar också att avtalen skrevs 2003 och 2004. Det vill säga innan de båda tillträtt som kommunalråd respektive kommunchef.

"Kan inte ha facit"
- Avtalen byggde på förväntningar om en viss utveckling, när verkligheten inte blev precis så, gjorde det att avtalen inte blev så bra som det var tänkt, kanske vi borde garderat oss bättre, samtidigt kan man inte ha hela facit från början när man jobbar med en kommuns utveckling, säger Carl-Axel Centerstig.

Kritiserat avtal gav jobb
Han pekar gärna på en annan uppgörelse kommunen tidigare fått mycket kritik för, dock inte i PM:et.
- Vi gjorde upp med VTT-Grafiska om nya lokaler. Vi visste att 65 jobb stod på spel och vi fick mycket kritik, inte minst för att miljösaneringen av området kostade stora pengar. I dag har företaget vuxit till en bit över 100 anställda - och kommunen har ett miljöproblem mindre, det är ett exempel på att man måste se till helheten och inte bara till ett enskilt avtal, anser han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om