"En dyr elaffär för kommunen"

Kommunens energibolag, Vimmerby Energi- och Miljö AB, vidhåller att kommunens elupphandling gav ett dåligt resultat.
- Med de påslag som gjorts efter anbudet, kommer kommunen att betala mer till den antagna leverantören än vad vårt bud var, säger VD Roger Carlsson.

Vimmerby2012-11-06 07:18

Den kommentaren ger han till vår tidnings artikel i fredags där vi bland annat berättade om att upphandlingen och den överenskommelse kommunen träffat med den antagna leverantören är satta under lupp.
Kommunen har gjort en egen utredning, enligt den har affären gått korrekt till. Det säger fastighetschefen Bo Lennstam i vår tidning.
Samtidigt har ytterligare en leverantör som inte fått leveransen reagerat mot vad man anser är brister i upphandlingen och utvärderingen.
Det bolaget är Sveriges största kommunala energibolag, Göteborgs Energi "DinEl" som hamnade efter även Vimmerby Energi i upphandlingen av el till Vimmerby kommun.

Standardkontroll
Men enligt SKI Kommentus konsult Jan Järdeberg, är det inte för att andra påtalat brister eller felaktigheter som saken utreds extra.
- Det är standard, vi vill ju göra en extra kontroll att våra kunder får rätt pris, och att andra villkor också stämmer överens mellan anbud och avtal, säger han till vår tidning på måndagen.
Det är den utredningen som också kommunen väntar på resultatet av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om