En folkrörelse som får folk i rörelse

Tipspromenaderna i Korpens regi på söndagar är en långvarig tradition som fått ett uppsving på senare tid. En folkrörelse som sätter folk i rörelse helt enkelt.

Emma Svensson fick med sig mamma Christina Thuresson och döttrarna Saga och Ellen Nordin på tipspromenad.

Emma Svensson fick med sig mamma Christina Thuresson och döttrarna Saga och Ellen Nordin på tipspromenad.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-09-27 20:00

Vår och höst är det säsong för promenadsugna Vimmerbybor att ge sig ut och delta i tipspromenaderna som arrangeras av Korpen på olika platser i stan. I söndags utgick den från Holmgrens Bil i Vimmerby och Göran Johansson och Susanne Svensson från Korpens styrelse var ansvariga och tog emot en strid ström av deltagare.

– I vanliga fall brukar det vara runt 100 deltagare, men på senare tid har det kunnat vara uppemot 150. Jag tror det beror på att folk vill komma ut och röra på sig lite extra i coronatider, säger Göran Johansson.

– Vi har öppet för start under en och en halv timme och folk är bra på att komma på lite olika tider så det inte blir för trångt vid starten. Sedan har de tre kilometer att gå promenaden så det blir bra spridning på folk, säger Susanne Svensson.

Bland deltagarna som hänger på låset återfinns Ingela Hermansson och Jan Lundberg som väntar in vännerna Anders Nilsson och Maud hammar innan de ger sig iväg.

– Det har blivit en tradition att göra det här. Det är skönt att få lite motion och kul att klura på lite frågor under vägen, säger Ingela Hermansson.

Erling Åberg är en veteran inom korpen som har varit engagerad i tipspromenaderna sedan 1980.

– Men jag tror att de har funnits sedan 1960-talet. Rekordet i antal deltagare vet jag var 1989 då tennishallen invigdes och 600 personer deltog. Det är bra motion, men även en social grej att ta en fika efter promenaden och träffa lite folk, säger han.

Ina Dahlberg tog med sig mamma Ingrid ut på en tipspromenad.
Ina Dahlberg tog med sig mamma Ingrid ut på en tipspromenad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!