"En glad bekräftelse på att det vi gör är bra"

Efter att ha uppfyllt målen som Regional Matkultur Småland ställer upp är Mossebo Gästhem numera medlem.

Ett av kraven är bland annat att man jobbar med närodlat och har en tät anknytning med miljön, vilket är något som Clara Rylander redan strävar efter att upprätthålla.

Ett av kraven är bland annat att man jobbar med närodlat och har en tät anknytning med miljön, vilket är något som Clara Rylander redan strävar efter att upprätthålla.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2020-08-14 14:00

– Hur kul som helst, säger ägaren Clara Rylander, om hur det känns att få vara medlem i Regional Matkultur Småland.

De fick kontakt med Christian Oleksig Janér som jobbar för organisationen och själv hade hört talas om gästhemmet.

– Man hör saker när man åker runt och antecknar så gott man kan. Mossebo Gästhem är känt i Vimmerby och Mariannelundstrakten, säger Christian Oleksig Jané.

Kraven för att få bli medlem är bland annat att man ska ha ett starkt band mellan maten och miljön.

– Det blir som att ha en liten påminnelse om det vi strävar efter, säger Clara Rylander när hon berättar om den lilla skylten som nu hänger på dörren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!