En helkväll med mode, mat och musik

Vivis vårliga visning. Årets höjdpunkt, om man frågar somliga. Det finns de som åker från Edsbyn och hämtar upp kompis i Gränna för att inte missa roligheterna i Vimmerby. Det började för 16 år sedan med en modevisning som inte liknade andra, men nu säger Vivi Möller att det får vara bra. – Vi provade att sluta redan för två år sedan, men det kändes lite snopet. Den här gången blev det en grande finale.

Foto:

Vimmerby2016-04-21 16:00

Varje år, en onsdag i april, kickar Vivi Möller igång våren med sin modevisning – det började i Brunnsparken i Södra Vi år 2000 och under åren som följt har hon hållit fast vid samma koncept, fast lokalen byttes redan efter något år till Vimmerbyparken.

– Man behöver inte så mycket för att det ska bli en bra kväll. Sitta skönt, äta gott, se nåt vackert, umgås med kompisar man tycker om och skratta lite. Det var så jag ville ha det, en helkväll. Modevisningen i sig är inte allt, säger Vivi Möller.

Men om man ändå börjar där, med kläderna, så har det också varit bestämt från begynnelsen att det inte skulle vara någon distans till publiken. Mannekängerna ser ut som hennes kunder – olika. Och inte är det några som ”sprätter omkring fram och tillbaka på en ramp”.

– De ska vara ute bland borden, så att folk får känna och förhoppningen är att alla ska tycka att det finns något för dem. Vi börjar ju alltid med det underbara under, från Stuneks, och under senare år har vi också samarbetat med Downstairs, som visar skor.

Vivi Möllers förmåga att få människor att känna sig bekväma och må gott är något utöver det vanliga och det sätter också sin prägel på kvällen. Själv nämner hon gärna andra trotjänare i staben.

– Jag har min syster Majvor, som är så bra på mat och i alla år lagat så mycket fantastiskt gott– och det är ju en hel del jobb, när det ska vara tallriksservering till 150-160 personer. Mannekängerna hjälper till med serveringen, och så har vi trogen kökspersonal, Gunilla ”Pigga” Gustafsson, konferencier för underkläderna, som verkligen hittat sin nisch, Gunilla Samuelsson som stått för humorn i alla år och gjort oförglömliga figurer och något jag verkligen tycker är roligt är att det kommit in en ny generation med Hanna, Patricia och Nicole, som står för musiken.

Många i publiken är stammisar genom alla år. Andra har kommit till. Och så har vi de som åker långt.

– Ja, längst resväg har väl hon från Edsbyn, som hämtar upp en kompis i Gränna, och så tar de in på hotell i Vimmerby för att kunna vara med. Det är kul!

Men nu säger du att det är slut på det roliga?

– Vi bestämde oss för att sluta för två år sedan, men efteråt kändes det lite snopet och så då drog jag ihop hela gänget och undrade om vi inte kunde göra en riktig ”grande finale” 2016. Och nu tycker vi nog att det blev ett riktigt bra slut, ändå. Så känns det just nu. Jag är inte en sån som planerar så långt framåt, det bara blir. Vi får se. Det kanske finns någon annan som tar vid.

Av en slump föll det sig så att Vivi Möller knöt ihop säcken med en finalvisning på dagen 25 år sedan hon öppnade sin butik Rosenkransen.

Och den tänker hon fortsätta med.

– Jag får se om jag håller på i 25 år till. Då är jag 101...

Vivi Möller i sin butik, som hon öppnade för 25 år sedan. ”Håller jag på 25 år till är jag 101 år”, Från modevisningen – t h visar modellerna Gerd Ohlsson och Maria Drott vårkläder och kvinnan bakom kvällen sköter pratet.
Vivi Möller i sin butik, som hon öppnade för 25 år sedan. ”Håller jag på 25 år till är jag 101 år”, Från modevisningen – t h visar modellerna Gerd Ohlsson och Maria Drott vårkläder och kvinnan bakom kvällen sköter pratet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om