En julikväll att minnas för Elin Namnieks

Hon har varit med sedan första sommaren med kulturkvällar vid Warmbadhuset. Nu fick Elin Namnieks sin egen julikväll, tillsammans med gästartister hon själv valt. Det kom drygt 200 personer, som fick en helkväll med Locknevitjejen som spelat in EP i Los Angeles. – Det känns otroligt bra. Den här scenen är en av mina absoluta favoriter och alla gäster är fina vänner jag träffat på olika sätt tack vare musiken.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2016-07-20 07:00

Det finns de som säger att Elin Namnieks kan bli stor. Riktigt stor. Efter måndagskvällen vid Warmbadhuset är det säkert ytterligare några som fått upp ögon och öron för den begåvade lokala singer-songwritern, som bjöd på sina egna låtar från debut-EP:n ”All I Wanted to Say”, nu i avskalade versioner.

Talangfulla

Och vilken kväll det blev. Drygt två timmars konsert med hög klass på musiken – även om det på många sätt var just Elin Namnieks kväll, där hon visade både musikalitet, självsäkerhet, ödmjukhet och humor, var det genomgående talangfulla unga gäster som bjöd på covers och eget material.

Alla fick sin egen stund i ljuset, med personliga brev som Elin skrivit – och en önskan om vilken typ av låt hon ville höra. Som glädjespridaren Linn Olsen, som sjöng bland annat Lalehs fina ”Bjurö Klubb”, hemliga låtskrivaren Isabelle Hedlund, som med sin mörka, varma soulröst gav gåshud med de egna låtarna ”Stay” och ”Fix it”, fantastiska Hugo Sjögren, som bland annat sjöng Ed Sheerans ”So in love” tillsammans med kvällens stjärna, supermusikaliska brorsorna Martin och Adam Dimpker – Dimpker Brothers – som gav simultanförmågan två ansikten genom att fixa bas, gitarr, synt, stämsång och trumma med en klackspark och duktiga gitarristen Andreas Lund och Elins gatumusikantkollega Maja Lönnehed.

– Alla är artister som jag tycker folk borde få känna till och nöjet att lyssna på. Att få göra den här spelningen i Vimmerby tillsammans med nära vänner känns otroligt bra och att få en egen kväll vid Warmbadhuset är en ära, säger Elin Namnieks, som också lyckades med konststycket att få publiken att hänga med på ”fuldans”.

I sommar har Elin Namnieks fullt upp med sin första sommarturné. Närmast väntar deltävlingen av ”Svensktoppen nästa” i Kalmar, allsång i Mönsterås och Storebro och stadsfesterna i Kalmar och Eksjö.

---------------------------------------------------------------------------------

Elin vann deltävlingen i Svensktoppen nästa

Igårkväll vann Elin deltävlingen Svensktoppen nästa i Kalmar. Nu väntar finalen nästa torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om