"En katastrof"

Sommarens torg var ingen hit, om man frågar handlarna Carina Wickström och Carita Thörn. - Katastrof. Även Claes Roos, ordförande i Svensk Handel i Vimmerby, tycker att "det bara kan bli bättre". Och Micael Glennfalks torgförslag tas emot minst sagt positivt.

Vimmerby2009-08-27 06:12


Tidigare i år stack Carita Thörn, som driver 2 systrars butik och Carina Wickström, Ciao Bella, ut hakan när de kritiserade avsaknaden av innehåll på Sommartorget.
Så här i skarven till höst tycker de att farhågorna besannades.
- Katastrof. Man kan ju inte ens ta en fika på stan på kvällen - bortsett från Storgatan 48, som haft öppet.

Vart tar de vägen?
Carina Wickström tror att det är Vimmerbyborna som är mest frusterade över att torget saknat såväl serveringar som underhållning.
- Man hör det hela tiden, hur besvikna folk är på det och det gäller inte bara Vimmerbybor utan invånare från hela kommunen. Turisterna däremot, de vet ju inte vad vi haft - de tycker nog att det är ok att sitta och äta en glass medan barnen leker lite.
Men hon anser ändå att det finns anledning att bättre ta hand om turisterna.
- Vimmerby har otroliga förutsättningar och det är synd att inte ta vara på dem. Här slås det rekord efter rekord i ALV, men vart tar alla människor vägen? Barnfamiljerna går hem tidigt och efter klockan nio finns det inte en kotte på stan.
Carita Thörn tycker att det är dags för långsiktig planering.
- Nästa års Sommartorg måste planeras nu - inte 2-3 veckor innan säsongen börjar. Med långsiktig planering kan man ta hand om fallgroparna när de dyker upp.
Det förslag som Micael Glennfalk presenterade i en debattartikel i onsdagens tidning gillar de skarpt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om