En litterär hängask invigd

Nu är litteraturens förmodligen viktigaste häng-ask både återplanterad och invigd - i kyrkparken i Vimmerby. - En historisk händelse, säger Anders Åkesson, riksdagsledamot för centerpartiet i Kalmar län, som knackade ner den botaniska skylten.

Foto:

Vimmerby2010-06-29 06:27


Bengt Johansson, tidigare kommunalråd i Vimmerby grävde gropen och riksdagsledamoten Anders Åkesson knackade ner skylten, där Sophie Lind prydligt textat Fraxinus exelsior ?Pendula?.
- En av de första botaniska skyltarna i Vimmerby, konstaterade den nöjda initiativtagaren till alltsammans, Ingela Nilsson Nachtweij.
De som läst, eller känner till, Astrid Lindgrens bok om föräldrarnas kärlekssaga, "Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult" och kommer till Vimmerby brukar fråga: "Var finns hängasken?"
Hängasken i kyrkparken, under vilken det stod en bänk och där de unga tu i yrande snöglopp satte sig ner klockan elva på kvällen den 1 april 1903 och Samuel August äntligen lyckades klämma ur sig frågan om det kunde tänkas att de två kunde leva lyckliga ihop.
Ett om inte översvallande så ändå hoppfullt svar och en kyss fick han också i kylan, den allra första.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om