En man skadad vid knivrån

En man knivskars och rånades i en bil i centrala Vimmerby tidigt på tisdagsmorgonen. Tre män hotade till sig smycken, en plånbok, mobiltelefon och bilnycklar. De försvann till fots och polisen satte in flera patruller och hundförare i jakten på rånarna.

I den här bilen satt de tre ungdomarna och väntade på en tjej när de tre rånarna dök upp. de skar en av männen i låret och rånade honom på en del värdesaker. Foto: Janne Strömsten

I den här bilen satt de tre ungdomarna och väntade på en tjej när de tre rånarna dök upp. de skar en av männen i låret och rånade honom på en del värdesaker. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-12-05 10:37


Ännu sent på tisdagseftermiddagen hade ingen gripits misstänkt för rånet.
Polisen fick larmet vid 04:47.
- En man hade rånats i en bil på Rönnbärsgatan, och han hade också blivit knivskuren i låret i samband med rånet, berättar Lina Isaksson-Funke, informatör vid polisen i Kalmar län.

Stämt träff med tjej
Mannen, som är född 1990, satt i en bil tillsammans med ytterligare två personer på Rönnbärsgatan nära gamla Cityköket i centrala Vimmerby.
De har uppgivit till polisen att de stämt träff med en tjej. Istället för tjejen dök tre andra män upp.
- De var inte direkt maskerade, men hade vinterkläder och sjalar eller halsdukar som dolde ansiktet, säger Lina Isaksson-Funke.
De var också beväpnade med kniv och hammare och under hot tvingade de 22-åringen att lämna ifrån sig en del värdesaker.

Lindriga knivskador
- De har fått med sig smycken, någon klocka, en plånbok, mobiltelefon och bilnycklar, säger hon.
22-åringen blev också skuren i låret vid rånet.
En ambulans larmades samtidigt som polis, mannens skador visade sig dock inte vara värre än att han kunde tas om hand på plats av ambulanspersonal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om