En "Pudel" om Tunaköket

Beslutet att införa kylmat också i Tuna gick för fort i kommunstyrelsen. Nu backar Tomas Peterson, m, från det- Jag gör en pudel, mitt ställningstagande var inte förankrat i mitt parti, det gick lite för fort när vi tog beslutet i kommunstyrelsen, säger han.Den vändningen gör att beslutet kommer att prövas en gång till.

Foto:

Vimmerby2010-07-08 06:27

- Det har ju visat sig vara en kraftig opinion mot det här beslutet, så vi lyfter frågan igen i kommunstyrelsen, vilket innebär att vi gläntar på dörren för en öppning i den delen av kylmatsfrågan som gäller Tuna, säger Per-Åke Svensson, c.
Vid sista sammanträdet före sommaren beslutade en då enig kommunstyrelse att skapa en sammanhållen kostorganisation för hela den kommunala kostverksamheten och att den ska bygga på kylmatsystemet och att maten ska lagas vid det nya centralköket vid Vimarskolan och köras ut till de andra köken som alla ska bli mottagningskök.
Kanske inte helt oväntat, med tanke på kommunens 25-miljonerssatsning på ett centralkök med stor kapacitet och en stegvis utvidgning av vilka kök som ska ingå i kylmatsorganisationen. Men kommunstyrelsen involverade också Tuna i beslutet. Köket i Tuna som dittills varit undantaget, kommunens goda exempel som motvikt till det i övrigt centraliserade kylmatsystemet.
Det chockade många. Inte minst den i matfrågan så engagerade "Tunagruppen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om