En tjej som älskar rytmen

Det är oundvikligt att lägga märke till henne. Men Destiny Johannah Bergvall saknar behovet att synas. - Jag är friare bakom scenen än på scenen. Säger tjejen som upptäcktes i New York och dansat i musikvideos med Mary J. Blige men nästan tycker det är lite skämmigt att prata om det.

Destiny Johanna Bergvall dansar med gymnasister ett tidigt morgonpass. "Så länge de är i närheten av mig ska de veta att de är bra."

Destiny Johanna Bergvall dansar med gymnasister ett tidigt morgonpass. "Så länge de är i närheten av mig ska de veta att de är bra."

Foto:

Vimmerby2007-02-05 08:41

Destiny Johannah Bergvall. Destiny om man frågar henne själv. Johannah, för de flesta. "Des...Johannah", brukar hon ofta få heta, när osäkerheten slår till och folk undrar vad det är för namn hon har, egentligen.
Namnen fick hon av pappa från Ghana och mamma från Sverige.
- You?ll be my destiny, sa pappa. Som hade humor.
Flickan som bott på så många platser att man inte hinner med när hon rabblar upp dem, har en dialekt färgad av åren i Hälsingland och Härjedalen.
Dansen kom tidigt in i hennes liv.
- Jag började med balett när jag var sju, sedan blev det breakedance och när jag var arton stod jag i valet och kvalet mellan dans eller bli veterinär.
Allergi hjälpte henne att välja. Ett års naturvetenskapliga studier i Ungern är enda avstickaren från den annars breda dansutbildningen via folkhögskola, musikalartistutbildning i Göteborg och danshögskolan.
- Och konstigt nog fick jag jobb på Dramaten, med Cabaret, efter danshögskolan!
Sedan länge har hon vetat att det är koreograf hon vill vara, att det är modern dans hon tycker om och att det är inom dansteatern hon hör hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om