En vackrare Komedianten

Komedianternas fars "Rakt ner i fickan" har dragit storpublik till teatern. Men skrattfesten är inte det enda som ger luft under vingarna åt teaterföreningen - teaterlokalen har genomgått en rosad renovering.
- Vi har framförallt fått en praktisk teater. Och snygg, tycker vi. Det var välbehövligt. Det hade inte gjorts något åt de här lokalerna sedan 1988, säger Rikard Eklund, en av de som lagt mycket tid på Komediantens ansiktslyft.

Entrén har genomgått en stor förändring. "Vi ville att det skulle kännas lite lyxigt, rött och guld och fin belysning - något åt hotell-lobby-hållet". Foto: Privat

Entrén har genomgått en stor förändring. "Vi ville att det skulle kännas lite lyxigt, rött och guld och fin belysning - något åt hotell-lobby-hållet". Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2015-03-02 07:41


Smilbanden har varit i högläge när folk har gått ut från Komedianten på sistone. Men det är inte bara succéfarsen "Rakt ner i fickan", som väckt positiva reaktioner. "Oj, vad fint", har varit den stående kommentaren från alla som har ett "före" och ett "efter" från själva teaterlokalen att förhålla sig till.
Foajén har fått helt nytt utseende. Rött och guld är färgerna, speglar ska upp i taket, disken är flott som bara den.
- Vi har tänkt lite lyxigare, som en hotellobby, kanske, säger Rikard Eklund, som tillsammans med Clas Yngvén och Parviz Osfouri, utgjort kärntruppen i föreningens frivilliga fixargrupp med tummen på rätt ställe.
Fastighetsägaren kommunen har stått för materialkostnad till lokalen, som golv och färg.
- Vi har stått för detaljerna och vi har fått fantastisk hjälp via "oförutsedda sponsringar", som vi är otroligt tacksamma över. Och så har vi ju lagt en del helger, fritid och semesterdagar sedan vi kickade igång arbetet i höstas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om