Förändringar på ägarsidan – så blir det för butiken

En av delägarna i Vimmerby Bokhandel har valt att sluta och Emma Harrysson-Karlsson fortsätter på egen hand.

Emma Harrysson-Karlsson driver vidare bokhandeln på egen hand, sedan kollegan Lotta Daniels har valt att hoppa av.

Emma Harrysson-Karlsson driver vidare bokhandeln på egen hand, sedan kollegan Lotta Daniels har valt att hoppa av.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-02-08 06:00

Det är lite drygt två år sedan som Vimmerby Bokhandel fick nya ägare när Emma Harrysson-Karlsson tog över verksamheten tillsammans med Lotta Daniels. 

Nu har det skett förändringar i ägarsituationen i och med att Lotta Daniels har valt att lämna. Enligt Emma Harrysson-Karlsson är det privata omständigheter som ligger bakom beslutet. Lotta Daniels har blivit utköpt ur företaget och Emma Harrysson-Karlsson fortsätter nu att driva bokhandeln på egen hand.

Förändringen gällande ägarstrukturen kommer enligt Emma Harrysson-Karlsson inte att påverka verksamheten i sig utan allt ska rulla på som vanligt. 

– Jag kommer precis som tidigare att fortsätta sköta de administrativa delarna och delar det mer praktiska arbetet ute i butiken med mina kollegor, säger hon 

Hur ser du på framtiden?

– Bokhandeln ska leva vidare precis som förut. Sedan är jag en sådan person som har svårt att titta för långt fram, utan jag brukar tänka "just nu gör jag det här". Det är väldigt stabilt i verksamheten, det går varken uppåt eller neråt. Vi har en jättebra personalgrupp som vill en massa saker och jag är trygg i att de tar hand om butiken även de dagar jag inte är på plats.

I tider där många väljer att handla på nätet tycker ändå Emma Harrysson-Karlsson att bokhandeln fyller en viktig funktion. Speciellt i Astrid Lindgrens barndomsstad.

– Det är ju det alla säger och så måste det ju vara. Och vi har en trogen kundkrets i blandade åldrar. Faktiskt så har ungdomarna ökat markant, vilket är jätteroligt. Det är nog tack vare TikTok, ungdomarna kommer hit och ger tips som visar sig stämma väldigt bra. 

undefined
Madeleine Evaldsson, anställd i bokhandeln, tillsammans med Emma Harrysson-Karlsson, ägare.

För att locka kunderna till butiken försöker bokhandeln regelbundet ordna olika typer av events. Bland annat författarkvällar och skrivarkurser. Vimmerbybördiga Michaela Winglycke är en av författarna som kommer till bokhandeln under våren. 

– Vi försöker också sprida ut att man kan komma hit och fika och sitta och skriva eller plugga. Det har varit lite trögt att få folk att nappa på det, men jag antar att det tar tid innan det sätter sig. 

Nu närmast väntar bokrean som startar den 21 februari. 

– Vi kommer att köra en hyfsat stor bokrea i år. Bokrean är rolig och jätteviktig för oss eftersom den lockar en bredare kundkrets. Vi har ganska många nya romaner och barnböcker som vi tror kommer sälja riktigt bra. 

Vimmerby Bokhandel har idag två fast anställda och ytterligare två medarbetare.
Vimmerby Bokhandel har idag två fast anställda och ytterligare två medarbetare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!