Energispridare som påverkar

I våras fick Ungdomsrådet i Vimmerby nytt liv. Nu är de nominerade till Vattenfalls Energispridarpris på 30 000 kronor i samband med Fryshusandans besök i länet om några veckor. - Det här kom som en överraskning. Jättekul, säger rådets ordförande Ellinor Gustavsson, 17.

Vimmerby2010-10-28 06:30


När unga tyckte till om det mesta i LUPP-undersökningen var det många som svarade att de inte har möjlighet att påverka politikerna. Men det är fel, tycker kärngruppen i Ungdomsrådet i Vimmerby.
Malin Gunnarsson, som varit engagerad i Ungdomsrådet i åtta år, säger att kontakten med politikerna tvärtom är väldigt bra.
- Vi blir tagna på allvar och har byggt upp ett bra samarbete med våra lokala politiker, idag vet vi vem vi ska vända oss till när det gäller olika frågor.

Ny fart
Ellinor Gustavsson ny ordförande i Ungdomsrådet, som efter ett drygt års stiltje då många tidigare eldsjälar flyttat från Vimmerby fick fart igen i våras. Hon tycker också att unga kan påverka.
- Politikerna vill verkligen veta vad vi tycker. Jag tror faktiskt att många ungdomar inte vet att vi kan påverka, men det är ju det vi vill visa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om