Eniga politiker tog budgeten

Alla sex politiska partier i Landstinget i Kalmar län enades på onsdagseftermiddagen om ett sparpaket på cirka 200 miljoner kronor för att komma tillrätta med den dåliga ekonomin. Oppositionen, socialdemokraterna och vänsterpartiet, hade vissa små förändringar till det borgerliga förslaget, men efter kompromisser och ett fåtal voteringar om bagateller, stod man enig.

Vimmerby2003-11-06 08:23

Verksamheten ska krympas med 179-199 miljoner kronor under planperioden 2004-2006. det innebär tuffa tag ute i verksamheten med många uppsägningar av vårdpersonal.
Men här kommer landstinget att erbjuda medarbetare över 60 år garantipension, omskolningar med mera för att det inte ska bli så kännbart.
För Vimmerbys del är det mest påtagliga i onsdagens beslut att nattakuten inte ska särbehandlas utan utsättas för samma besparingskrav som jourverksheterna i Borgholm och Nybro.
- Ett gemensamt krafttag är nödvändigt för att vår befolkning och våra medarbetare ska känna ttillit till vården, sade socialdemokraternas och vänsterpartiets representanter.
- Vi noterar med glädje att oppositionspartierna genom sitt sätt att agera visat respekt för grunderna i det borgerliga budgetförslaget, sade samstämmigt de fyra borgerliga gruppledarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om