Enigt ja till detaljplan för cirkusplatsen

Kommunstyrelsen ställer sig enig bakom en ny detaljplan för cirkusplatsen i Vimmerby.
Flera grannar är emot hela eller delar av planen och några hotar att överklaga beslutet att anta planen. Kommunen gör sig redo för en rättsprocess, men ska samtidigt försöka komma överens med grannarna.

Vimmerby2013-05-10 04:06

- Det finns några idéer för hur vi ska kunna nå varandra. Vi kommer att kalla de fränaste kritikerna till ett extra möte, säger Micael Glennfalk, M, ordförande i kommunstyrelsen i en kommentar till beslutet att anta den omtvistade planen.
En del revideringar har gjorts under senaste granskningsrundan. Bland annat har den del som tillåter byggnation i tre våningar vid entréer och hisschakt preciserats och begränsats mera jämfört med tidigare planförslag.
Planen innehåller också förslag om att två av byggnationens gavlar som vetter mot villor ska studeras om och en lägre byggnadshöjd eftersträvas.

Insyn och delaktighet
Det finns också förslag om regelbundna möten mellan en grupp med grannar och entreprenören och exploatören under byggtiden.
Ett 15-tal av villaägarna runt området har lämnat synpunkter i varierande form. Flera vill inte att det byggs alls på platsen. Andra undrar varför äldreboendet inte kan byggas någon annanstans, helt eller delvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om