Enkäten: Hur firar du jul i år?

Folkhälsomyndighetens råd i år är tydliga: glöm stora släktkalas och fira bara jul med de allra närmaste.

Sune och Anna-Maj Johansson, Vimmerby
Vi ska fira jul ensamma. I vanliga fall firar vi med våra barn, men nu kommer de att fira själva, med sina egna familjer. Vi kommer att tända ljus, äta julmat och titta mycket på tv. Det går, men är såklart lite tråkigt.

Sune och Anna-Maj Johansson, Vimmerby Vi ska fira jul ensamma. I vanliga fall firar vi med våra barn, men nu kommer de att fira själva, med sina egna familjer. Vi kommer att tända ljus, äta julmat och titta mycket på tv. Det går, men är såklart lite tråkigt.

Foto: Josefine Antonsson

Vimmerby2020-12-20 09:00

Men hur ser planerna för årets julfirande egentligen ut bland människor i vårt område? Tidningen gick ut på stan i Vimmerby och ställde frågan.

Dukagjin Islamaj, Vimmerby
Vi är hemma och firar med närmaste familjen. Vi hade egentligen planerat att mina kusiner skulle komma förbi med sina barn, men nu blir det inte så. Vi kommer att äta god mat och göra familjegrejer. Vi kommer säkert prata med våra familjer, som inte bor i Sverige, via nätet också.
Dukagjin Islamaj, Vimmerby Vi är hemma och firar med närmaste familjen. Vi hade egentligen planerat att mina kusiner skulle komma förbi med sina barn, men nu blir det inte så. Vi kommer att äta god mat och göra familjegrejer. Vi kommer säkert prata med våra familjer, som inte bor i Sverige, via nätet också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!