Erik Linder satte fart på kyrkan

Erik Linder gästade kyrkan i Vimmerby på lördagseftermiddagen för en välgörenhetskonsert som också var en hyllning till Ted Gärdestad och hans låtskatt. En minst sagt populär tillställning.

Foto:

Vimmerby2017-03-11 16:55

Kyrkan var fylld till sista bänkplats när Rotaryklubbarna i Vimmerby i samarbete med Vimmerby Församling bjöd in till sin årliga konsert. Bengt Westrin hälsade alla välkomna och förklarade varför valet föll just på Erik Linder i år.

– Vi ville ha någon artist med lokal anknytning och Erik Linder har faktiskt flera familjemedlemmar som bor i Hultsfred och Vimmerby. Sedan tolkar han Ted Gärdestads låtar så fantastiskt så då var valet givet, sa Bengt och välkomnade Erik samt pianisten Fredrik Wide och Ludvig Jerner på trummor upp på scenen.

Erik Linder tackade så mycket och berättade att Vimmerby har en särskild plats i hans hjärta innan konserten drog igång med klassikern Sol, Vind och Vatten.  Den följdes av en rad fina låtar från Ted Gärdestads stora låtskatt. Erik Linder passade dock på att smyga in en egen låt också.

- Jag vill bjuda på ”Hur kan jag tro på kärlek”. En låt skriven av Teds bror Kenneth Gärdestad  som faktiskt låg bakom alla Teds låtar. Den här framförde jag i melodifestivalen 2010, sa Erik Linder.
Konsterten fortsatte sedan med en liten paus mitt i och en kort predikan av diakon Britt Andersson. Efter nästan två timmar var det hela färdigt och det märktes verkligen att publiken uppskattade framträdandet då de ofta tog chansen att nynna och klappa med i de välkända låtarna.

Konserten gavs alltså till förmån för Rotarys välgörenhetsarbete. Traditionen började 1997 och lördagens konsert var den 21:a i ordningen. Så här långt har totalt 900 000 kronor samlats in och använts till olika projekt i såväl Litauen, Tanzania som lokalt i Vimmerby.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om