Eriksdagen firas i Vimmerby

I morgon lär det bli mer folk än vanligt i Erikshjälpens second hand-butik i Vimmerby. Här, som i alla butiker i landet, firas nämligen Eriksdagen. Det blir utdelning av stipendium, musik och vi hoppas förstås att det handlas mycket. Vårt mål är alltid att få så så mycket överskott som möjligt den här dagen går dagskassan oavkortat till Erikshjälpens arbete för barn i Sverige, säger Erika Holmwall på Erikshjälpen i Vimmerby.

Vimmerby2016-04-22 11:30

Lördagenden 23 april firas Eriksdagen i Erikshjälpens second-hand butiker runt om i landet. I år firar Erikshjälpen dessutom 70 år.

För att uppmärksamma minnet av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson skänker butikerna i år sina dagskassor till Erikshjälpens arbete för barn i Sverige.

Det går till projekt på temat integration och delaktighet, säger Conny Johansson, butikschef i Vimmerby.

Förra året slogs rejält rekord, med intäkter på 70 000 kronor.

Då fick vi också en större gåva. I år hoppas vi i alla fall på 50 000 kronor.

Under dagen delas Eriksstipendiet ut till 40-talet barn- och ungdomsledare runt om i Sverige. Stipendiaterna är genom sitt ledarskap och engagemang med och ger liv åt barns drömmar. I Vimmerby går Eriksstipendiet till Victoria Johansson i Vimmerbyortens Ryttarförening.

Festlig inramning med musik blir det dessutom. Familjen Sigilai sjunger tillsammans och dottern i familjen kommer att rappa.

Bandet Homeless ger också musikalisk inramning.

Vi kör väldigt blandade covers, det är svårt att sätta en genre på oss. Det blir allt från Anders F. Rönnblom till Tim Hardin, Melanie Safka och Dylan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!