Erikshjälpen flyttar till Holmströms i höst

Det blir Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby som flyttar till Holmström Bils nuvarande lokaler, när bilföretaget bygger nytt på Östra Ceos.
- Det kommer att bli ett lyft för oss och vi räknar med ökad omsättning, säger butikschef Conny Johansson, som ser fram emot såväl större butiksyta som ett bättre läge.

Vimmerby2014-04-01 06:20


I lördagens tidning kunde vi berätta att Holmström Bil AB går vidare med planerna för sin mångmiljoninvestering vid Ceos. Efter att ha skrivit ett sjuårigt hyresavtal med "ett ännu okänt företag" för sin nuvarande fastighet är finansieringen löst.
Nu kan vi avslöja vem hyresgästen är - Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby. Preliminärt inflyttningsdatum är 13 december.

Nytt koncept
Butikschef Conny Johansson ser fram emot flytten från den nuvarande lokalen på Mässbrogatan med 650 kvadratmeter butiksyta till Vimmerbyallén med 1 000 kvadratmeter butiksyta.
- Vi får större yta att exponera varorna på och lokalerna ska renoveras innan vi flyttar in. Nu blir det läge för oss att haka på det nya butikskoncept som Erikshjälpen centralt gått över till. Vi har valt att inte lägga dyra pengar på ny inredning och design innan vi visste hur det skulle bli med lokal. Efter flytten kommer det att vara en fräschare butik och syftet med vår verksamhet blir också mycket tydligare. Det är något som jag tycker saknas idag. Vimmerbyborna vet ju vad Erikshjälpen är och vad pengarna går till, men för en tysk turist framstår vår butik som vilken som helst.
Butiken är ett samarbete mellan Erikshjälpen och Korskyrkan i Vimmerby. Allt överskott från försäljningen går till socialt och humanitärt hjälparbete i Vimmerby och till internationella hjälpprojekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om