Ett 40-tal ungdomar kom första gången!

I fredags kväll arrangerade Södra Vi IF, Södra Vi Hembygdsförening och Hyresgästföreningen för första gången en kväll med "Fredags-häng" för att aktivera ungdomar i samhället. Det är ett led i att motverka bus och skadegörelse..

Elof Karlsson tog en korv.

Elof Karlsson tog en korv.

Foto: Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2018-01-22 10:30
En kväll för ungdomar från tio till 16 år. Syftet med kvällen är att arrangera något för barn och ungdomar i Södra Vi. Anledningen är att Södra Vi drabbats av mycket vandalisering och bus i samhället. Genom att arrangera något för ungdomarna hoppas man att problematiken försvinner.
Premiären lockade många ungdomar till Hyresgästföreningens lokal vid Torget i Södra Vi. Ett gäng föräldrar var på plats för att sysselsätta de 40-talet ungdomar som kom. De var jättenöjda med kvällens uppslutning.
– Kan vi behålla antalet då är vi nöjda, sade en av dem.
– En jättebra början, sade också Ingmar Eklund, ordförande i Södra Vi Hembygdsföreningen.
– Bjuda ungdomarna på något, istället för att busa och hänga runt i samhället. Det här är jättebra!
Fredagshänget bjuder på möjlighet att spela spel, pyssla eller bara umgås med varandra i en lugn miljö. Spela bordsfotboll, spela kort, göra armband, spela bordtennis eller titta på en barnfilm.
I varje hörn av lokalen satt ungdomar som trivdes bra. Halvvägs kvällen bjöds alla på korv med bröd och sen kollade ledningen intresset bland ungdomarna om vad de gärna ville göra på kvällarna framöver.
Tanken är nämligen att ordna fredagshänget varannan vecka, och därför vill de gärna ha fler föräldrar som engagerar sig för det här. Oftast landar allt på samma föräldrar, men för att succén blir bättre garanterat behövs fler.
Ungdomarna kom med fler förslag som, olika tävlingar, tipspromenad, åka skridskor nån gång eller göra något i idrottshallen. Baka/laga mat, åka till simhallen eller en femkamp nämndes och det gjorde att de kom på massor av bra idéer som kan göras framöver.
– Vi i Hembygdsföreningen har till exempel ett chokladhjul och den så kallade ”dunka pära” som de får använda nån gång, sade Ingmar Eklund. Det är jätteroligt och vi hoppas att buset lugnar ner sig.
Noel Johansson, Elof Karlsson och Melker Haglen skulle gärna åka skridskor eller till idrottshallen. De trivdes i fredags i alla fall och kom tillbaka.
Bordsfotboll är alltid populär.
Bordsfotboll är alltid populär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om