Ett år för misshandel

Den 37-årige Vimmerbybo som tidigare åtalats för att under flera år misshandlat och hotat sin exsambo, bosatt i Vimmerby, vid drygt tiotalet tillfällen fick på onsdagen sin dom av Kalmar tingsrätt.

Vimmerby2006-07-27 06:45

Mannen dömdes för misshandel i tre fall samt grov kvinnofridskränkning i flera fall till fängelse ett år. Till detta skall läggas tre månader och tio dagar från en tidigare villkorligt medgiven frihet efter ett avkunnat fängelsestraff.
I domen ingår även olaga hot mot ytterligare en Vimmerbykvinna samt skadegörelse.
Den tilltalade skall utge skadestånd till sin exsambo med 45 000 kronor samt till den hotade Vimmerbykvinnan med 7 351 kronor. Till detta kommer ett försäkringsbolags skadestånd på 18 195 kronor.
Beträffande åtalet mot exsambon förnekade den tilltalade i stort samtliga elva åtalspunkter. Det var endast vissa detaljer i några av punkterna som han medgav.
När det gäller åtalet mot den andra kvinnan medgav den tilltalade skadegörelse på kvinnans bil men förnekade olaga hotet avseende att han skulle misshandla henne. Tingsrätten ansåg dock åtalet styrkt och tillerkände kvinnan det begärda skadeståndet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om