Ett år för slag med basebollträ

Två Vimmerbybor döms till fängelsestraff efter en hotfull och våldsam uppgörelse i en villaträdgård i Vimmerby. En 24-åring får två månader för olaga hot. En 23-åring döms till ett års fängelse för grov misshandel.

Vimmerby2012-06-16 04:05

De båda Vimmerbyborna har haft en rivalitet en längre period. Måndagen den 7 maj ville 24-åringen ha kontakt med 23-åringen för att reda ut och göra upp oegentligheterna.
Han ringde 23-åringens far. Under samtalet har han enligt tingsrättens bedömning hotat 23-åringens föräldrar och hans syskon på ett allvarligt sätt. Han har försökt att tvinga till sig pengar och hotat att slakta hela familjen om de inte gjorde som han sade.

Baseboll-trä
Senare på kvällen åkte han tillsammans med en kamrat till 23-åringens föräldrahem i Vimmerby och bankade på dörren.
Då öppnade 23-åringen och rusade ut och angrep 24-åringen med en baseboll-trä. Enligt tingsrättens bedömning har han slagit flera slag mot huvudet och kroppen på den 24-årige mannen. Hans kamrat stod en bit bort. Enligt honom kom flera andra personer fram i mörkret i trädgården och deltog i misshandeln av 24-åringen. Vilka dessa är har inte gått att bevisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om