Ett års fängelse för våldtäkt

En 19-årig Vimmerbybo döms till ett års fängelse för våldtäkt. Mannen var åtalad för två våldtäkter, men frias i ett fall och fälls för det andra.

Vimmerby2010-12-04 05:06

I det första fallet där den unge Vimmerbybon åtalats för att ha utnyttjat att en ung flicka var så berusad av sprit att hon inte kunde ansvara för sina handlingar väljer tingsrätten att ogilla åtalet. Rätten anser förvisso att hon varit ordentligt berusad den där kvällen i början av augusti, men inte värre än att hon enligt flera vittnesmål protesterat och visat aggressivitet mot både en vän och mot en anhörig. Det visar, enligt tingsrätten, att hon inte varit i det hjälplösa tillstånd som åklagaren hävdat och använt som grund för åtalet. Därmed faller åtalet om att mannen utfört våldtäkt mot den flickan. Mannen har hävdat att de hade sex på frivillig grund.

Omtöcknad av sprit
Däremot fälls 19-åringen för den andra åtalspunkten där han enligt åklagaren flera gånger haft sex med en ung flicka i en sommarstuga i Vimmerby kommun i slutet av augusti. Flickan drack sprit vid tillfället, och hon har vaga och omtöcknade minnesbilder av händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om