Ett bostadsalternativ för seniorer

31 fullt utrustade och handikappanpassade lägenheter. Om ett drygt år står de klara i Vimmerby. - Vi tycker nog att det här är ett bra tillskott för de som vill ha "senoirboende" säger Jan Erixon, VD för det kommunala bostadsbolaget apråpå larmen om akut behov av centrala bostäder för seniorer.

Klart för byggstart. Vimarhems VD ser det nya hyreshuset som ett bra alternativ för seniorer.

Klart för byggstart. Vimarhems VD ser det nya hyreshuset som ett bra alternativ för seniorer.

Foto:

Vimmerby2009-04-24 06:09


Det nya hyreshuset som ska byggas direkt intill gamla badhuset kommer att ha 31 lägenheter med två, tre eller fyra rum och kök. Alla lägenheter är fullt utrustade och tillgängliga och det är hiss och alla andra handikappkrav i huset.
Det plus det ganska centrala läget gör att Vimarhem tycker den här byggnationen möter de krav som ställs på ett "seniorboende", fast huset vid badhuset är till för alla intresserade hyresgäster.
- Intresset är stort, det är mellan 55 och 60 som anmält sitt intresse till de här bostäderna, och de faktum att huset ska vara rökfritt har bara mött positiva reaktioner, säger Jan Erixon.
Vimarhem beslut att anta anbudet från Småland och Göteborgs Fastighetsförmedling AB överklagades, men Länsrätten har avslagit överklagandet och vilken dag som helst börjar byggnationen. Den väntas ta ett drygt år.
- Vi räknar med inflyttning 1 juli nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om