Ett dygns väntan på akut operation

Det dröjde ett dygn innan Håkan Åbergs blindtarmsoperation blev av. - Det är inte klokt att man ska behöva plågas på det här sättet. Det är inte personalens fel - de sliter som djur. Men nu har besparingarna inom sjukvården gått för långt!

Håkan Åberg opererades akut för blindtarmsinflammation. Men han tvingades vänta ett dygn på att komma in i operationssalen. Foto: Janne Strömstyen

Håkan Åberg opererades akut för blindtarmsinflammation. Men han tvingades vänta ett dygn på att komma in i operationssalen. Foto: Janne Strömstyen

Foto:

Vimmerby2011-11-18 07:10

Håkan Åberg hade känt sig lite konstig några veckor när han den 9 november var på väg hem efter ett nattpass. Han kör lastbil.
- Jag åkte från Jönköping och kände att kroppen verkligen sa ifrån. Men jag trodde det var en kraftig influensa som var på gång.
Han sov och sov, men blev bara sämre. Efter två misslyckade försök att få kontakt med hälsocentralen ringde han sjukvårdsrådgivningen och fick rådet att åka akut till Västervik, dit han kom halv fyra på eftermiddagen torsdagen den 10 november.
Det tog en stund innan doktorn klurat ut vad han hade.
- Men mina infektionsvärden visade att något inte stämde. Däremot var mina symptom diffusa och min blindtarm ligger lite konstigt, uppåt bakåt, och jag hade inte ont där jag skulle ha ont. Det var inte förrän jag kom ut från datormografin halv nio på kvällen som det stod klart att det var blindtarmen.
Han förbereddes för operation.

Färdig i ett dygn
- Jag var färdig, duschad och rakad när det avbröts. Det kom in några allvarliga fall som fick gå före.
Under hela natten fick han vänta.
- Det var svårt att få några ordentliga besked, men jag gjordes i ordning för operation tre gånger - vad jag minns. Jag fick ju mycket smärtstillande.
På fredagskvällen halv nio brast tålamodet.
- Då behövde de mitt rum och jag blev så förbaskad att jag knappt vet vad jag sa, men så mycket vet jag att jag inte var trevlig. Sedan tog det bara en kvart innan jag rullades in för nedsövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om