Ett efterlängtat nybygge

Brunnsparken i Södra Vi möter våren i ovanligt fräscht skick. Nyplanteringar, nymålat - och en helt ny förrådsladugård efter den som rasade in under snön för ett år sedan. - Parken är kanonfin. Det är en fröjd att komma hit, säger Ingmar Eklund i styrelsen.

Vimmerby2011-03-04 07:21

Eldsjälarna i Södra Vi Hembygdsförening hade sannerligen lätt att hålla sig för skratt den 14 mars 2010. Deras stora förrådsbyggnad, "lagårn" kallad, eftersom det just var en gammal ladugård flyttad från Sunds prästgård 1981, drabbades av samma öde som så många andra byggnader runt om i landet denna tunga senvinter. Den säckade ihop, under snömängderna.

Frivilliga krafter
Här förvarades allt möjligt. Gamla föremål som skulle placeras ut i hembygdsparkens olika hus, bord, bänkar och stolar, gamla hästvagnar och kärror...
- Allt. Och väldigt mycket förstördes, säger Ingmar Eklund.
Men i Södra Vi saknas inte jädrar anamma. Pensionärer och andra frivilliga krafter hjälpte till. Och Jan-Erik Johannesen fick jobb.
- Jag har följt hela processen från det att vi började röja efter raset. Vi har återanvänt en hel del material från den gamla byggnaden.
Mindre än ett år efter eländet står en ny "lagård" på plats. Fem meter längre än den förra med plats för en liten verkstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om