"Ett flaggskepp bland våra förskolor"

Gröna mattor rullas ut där det ska bli fotbollsplan. På baksidan är asfalten lagd för cykelbanan. Två innergårdar är också på väg att bli färdiga mellan flyglarna. Inomhus är det ljust, öppet och ljuddämpat. Kommunstyrelsen är imponerad av nya förskolan Lunden.

Guldmedalj till projektledaren Malin Starenflykt. Kommunstyrelsen belönar henne för att projektet klarar kvalitétskraven och håller sin ekonomiska ram på 32 miljoner kronor.

Guldmedalj till projektledaren Malin Starenflykt. Kommunstyrelsen belönar henne för att projektet klarar kvalitétskraven och håller sin ekonomiska ram på 32 miljoner kronor.

Foto:

Vimmerby2013-06-20 06:23


- Det blir flaggskeppet bland kommunens förskolor, sammafattar ordföranden Micael Glennfalk, M, intrycken vid studiebesöket på förskolan på tisdagen.
Kommunstyrelsen passade också på att belöna projektledaren Malin Starenflykt med en "guldmedalj".
- Du har klarat att hålla kvalitén på byggnationen och den ekonomiska ramen, motiverade Micael Glennfalk.

Blod, svett och tårar
Malin Starenflykt replikerade att priset för det varit både svett, blod och nära nog tårar också.
Och vägen har varit lång. Från början var det tänkt att förskolan skulle ligga vid gamla Vitsippan mot Gästgivarehagen. Men trafikproblem satte stopp för den placeringen. Sen skulle den byggas på cirkusplatsen, intill ett äldreboende. Det visade sig bli för trångt. Istället blev det i kanten av skjutbaneskogen.
Utvändigt är den byggd i tegel och lärkträ. Allt för att förena kvalité, stil och funktion.
- Utmaningen ligger i att bygga för 120 barn, göra det effektivt, samtidigt som barnen ska uppleva det som en småskalig miljö. Jag kan inte se annat än att man har lyckts med det. Det här är fantastiskt bra, bedömer Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om