Gamla kompisar återförenades på besök i Vimmerby

Flera flugor i en smäll blev det när Lasse Carlbark från Kumla samlade ihop ett 25 man starkt gäng till motorcykel och körde ner för att titta på ännu fler motorcyklar på MX World Collection i Vimmerby.

Lasse Carlbark driver motorcykelaffär i Kumla. För sex år sedan kläckte han idén om att arrangera motorcykelresor på vintern i Spanien.

Lasse Carlbark driver motorcykelaffär i Kumla. För sex år sedan kläckte han idén om att arrangera motorcykelresor på vintern i Spanien.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-08-29 20:00

– Jag har haft en idé länge om att åka ner hit, säger Lasse Carlbark.

Han driver en motorcykelaffär i Kumla och anordnar också motorcykelresor i Spanien och det är på grund av det som alla bitar föll på plats och gänget kom iväg till Vimmerby. 

– Motorcyklarna vi kört hit på ska skickas ner på lastbil till Spanien, men de blev försenade och måste köras in innan vi kan göra service på dem, säger han. 

50 mil måste köras innan motorcyklarna kan servas, så nu såg gänget till att ta en rutt på 52 mil. Gänget består av sanna motorcykelentusiaster.

undefined
Efter att motorcyklarna gått 50 mil ska de servas, sedan skickas de ner till Spanien på lastbil.

– Jag åkte cross när jag var ung och då fick man massa kompisar på den tiden givetvis, som man med åren har glidit isär med. Men när jag kom på den här grejen att åka hit så ville jag försöka leta reda på kompisar från förr, som man kanske inte har så mycket kontakt med, säger Carlbark. 

Trots det kanske inte helt idealiska motorcykelvädret (läs regn), så var det glada miner på gänget som imponerades av samlingen på MX World Collection.

– Det är ett fantastiskt ställe, jättekul att komma hit, avslutar Lasse Carlbark. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!