Ett hattrick och förbannelsen är hävd – Kalmar Södra P11 firar

De har varit uppe sedan klockan 05.00 men orken är det inget fel på. Inne i klassrummet ligger luftmadrasserna på rad. Det råder hög stämning. Kalmar Södra P11 vann sin första match och gladast av alla är Arez Rashid.

Se och hör hur Kalmar Södra P11 firar efter vinst. Det finns en låt som är traditiona att spela.

Foto: Maria Fabien

Vimmerby2024-07-26 05:00

Ögonen tindrar.

– Jag har gjort tre mål idag, ett hattrick. Du måste få med en av mina assister, Adrian på bild också, säger Arez Rashid.

När vi kommer in i klassrummet är det feststämning. Den bärbara högtalaren är på full volym och det dansas och sjungs för glatta livet. Luftmadrasserna lever farligt, men än så länge håller de för trycket.

undefined
Det är ingen tvekan om att humöret är på topp.

Yosef Aminezghi är en av lagledarna sedan två år tillbaka. Detta är deras första Bullerby Cup och första gången som de sover över. Avfärden blev tidig från Kalmar.

– Vi har varit noga med att de skulle testa att pumpa upp sina madrasser hemma och provligga dem och gå och lägga sig tidigt, säger Yosef Aminezghi.

Den planeringen sprack för "hattrick" Arez Rashid. Det blev sent igår och packningen skedde precis innan avfärden i morse. Han var trött efter lunch men är nu på topp igen. Euforin som ger sig till uttryck bottnar i att han lyckats bryta förbannelsen.

undefined
Ett hattrick idag och fler lär det bli fram över om Arez Rashid får bestämma.

– Jag har "breaked the curse". Det var som om jag mentalt hade fastnat, men idag gick det, säger han.  

De vann med fyra mål och Arez Rashid är redan inställd på att de ska dubbla det resultatet till nästa match.

Lagledaren Yosef Aminezghi skrattar men säger samtidigt att de aldrig hade klarat sig utan Arez Rashid.

– Vi låg under med 2-1 så det blev en stark upphämtning av grabbarna. Med två snabba mål i följd.

Sedan uppstår en diskussion kring hur mycket godis de får äta. Flera ledare säger att "ät nu inte för mycket godis innan matchen". När vi frågar grabbarna var gränsen går blir svaret: "ät så mycket du vill bara du inte kräks". Nästa diskussion blir hur dags det är rimligt att de går och lägger sig och det råder förstås delade meningar även där.

undefined
Det går hett till i diskussionerna kring läggtid och hur mycket godis man får äta. Yosef, Linde-Lo, Arez och Vilmer debatterar.

Lagledaren Yosef Aminezghi spelade fotboll tills han blev 24 år. För honom är det viktigt att barnen gör något istället för att bara vara hemma och spela spel. Han son Noah är också med i laget. Vi undrar om de kommer hinna gå på ALV. Det gör de inte. Schemat är för tajt, men de flesta har varit där innan. Och nu berättar Arez Rashid att en gång var det mindre roligt på ALV.

– Jag sprang och lekte, råkade trilla och föll så illa att jag fick stenarna på ett ställe där man inte vill ha dem och sedan trillade jag ner i vattnet, säger han varpå hela laget skrattar.

Nästa match är om ett par timmar. Innan vi går bjuds vi på deras vinnarlåt och koreografin som hör till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!